Kurser


Her kan du holde dig orienteret om hvad sker i foreningen for medlemmerne.

Spegepølsekursus.

Sted: Et skolekøkken omkring Århus/Randers. Mere herom senere.

Tidspunkt:
Kommer senere.

Tilmelding:
Efter først-til-mølle princippet (max. 12 deltagere) til Jacob på jh@lindehovedgaard.dk

Varighed:
 2 x Dagskursus (10:00 til ca. 15:00 begge dage).

Formål: At lære nye og gamle metoder til at lave spegepølser af hjortekød, så du fødevare sikkert kan gå hjem og lave spegepølser til din familie og venner.

Målgruppe: Kurset er målrettet hjorteavlere der gerne vil lære at lave spegepølser af hjortekød. Det er vigtigt at bemærke, at det ikke er et produktionskursus, hvor der laves mange pølser. Hensigten er,
at vi skal lære om teknikker, smagsvarianter, håndtering mv.
Hvis der er stemning for det, kan vi dog aftale at vi kan blive og lave en mindre produktion efter kursets første dag.
Kurset udbydes kun gennem Dansk Hjorteavlerforening.

Praktisk: Vi sørger for at pølsestoppere, mini-lynhakkere, ælteskåle, røgovn, tarme, krydderier og røgsmuld til alle. Kort sagt alt hvad der skal bruges til at lave pølserne med.
Det eneste kursisterne selv skal medbringe er 2 kg. hjortekød til at øve med samt madpakke / drikkevarer til frokost.
Vi vil komme til at arbejde med tre typer spegepølser:
Hurtigmodnede spegepølser man ikke skal vente måneder på bliver færdige. Her bliver man sat ind i kunsten at bruge pH -regulerende midler, der gør at hjemmepølsemageren kan fremstille spegepølser på et par uger. Velegnet teknik til den der har masser af kød, ex. hjorteavleren, der skal have store portioner gjort færdige.
Mellemhurtigtmodnede spegepølser. Efter metoden som de gamle slagtermestre brugte, inden der kom surhedsregulerende produkter på markedet. En god og sikker metode til at få mere smag i spegepølserne end de hurtigt modnede. Til personer der vil undgå et hav af tilsætningsstoffer. Bemærk: Her bliver brugt nitritsalt.
Langsom Fermentering som er den oldgamle metode at lave spegepølser på.
Metoden som giver smagsnoter som ingen af de to andre metoder kan gøre. Pølsen tager også fra 2-3 måneder at gøre færdig. Denne metode omhandler også den sydlandske metode, hvor man ikke røger pølsen men kun tørrer
pølsen. Med denne metode laver man et produkt som ingen slagtere i Danmark laver i dag. Metoden er for folk, der er bidt af spegepølsekunsten, folk generelt der elsker sydlandske pølser samt gourmander, der er
fascineret af de smagsnoter, man kan få frem.

Pris: Kr. 1.000,- pr. person.
Prisen er inkl. undervisning og undervisningsmaterialer på kursusdagen. Samtidig får man et gennemarbejdet kompendie med hjem, så man fremadrettet har noget at støtte sig til samt opskrifter at øve sig på.

Kursusleder: Anders ”Pølsemager” som er slagter, kursuslærer og ekspert i spegepølser. Anders har endvidere afholdt kurser i pølsemageri for slagtermestre.

Kursus i Hjorteavl.

Det obligatoriske kursus for at måtte holde hjortedyr er på 3 dage og afholdes af SEGES.
Kurset oprettes når der er deltager nok til et hold og info vil komme på forsiden.